Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

1Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ .

 Φλώρινα –Γιάννενα=5-3 ,  Κοζάνη-Γιάννενα = 0-5.
Τη Κυριακή  13-11-2016 στη Φλώρινα ξεκίνησε το πρωτάθλημα βετεράνων – ανεξάρτητων  Δυτ.Μακεδονίας- Ηπείρου- Ιονίων Νήσων. Συμμετέχουν έξι (6) ομάδες, Φ.Ε.Α.Κέρκυρας, Φ.Ε.Α.Πρέβεζας, Σάρισες Φλώρινας, Απροπόνητοι Κοζάνης, Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων και Τρίτωνες Κόνιτσας.

 Οι «ομάδες», στη ουσία είναι παρέες, άνθρωποι που αγαπάνε το άθλημα, είτε έπαιξαν στο παρελθόν σε αγώνες με δελτίο, (βετεράνοι), στα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας, είτε δεν έχουν  δελτίο σε κάποιο σύλλογο, δεν έβγαλαν δηλ. ποτέ,  (ανεξάρτητοι), αλλά πάντοτε αθλούνταν εντελώς ερασιτεχνικά. Από τους ανωτέρω ενήλικες γίνεται η συγκρότηση των «ομάδων» και το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε (5) χρόνια και έχει γιγαντωθεί, αφού σε όλη την Ελλάδα γίνονται περιφερειακά πρωταθλήματα, ομαδικά, αλλά και ατομικά. Βγαίνουν οι περιφερειακοί πρωταθλητές και αυτοί συγκεντρώνονται κάθε Μάιο σε διαφορετική πόλη και πραγματοποιούν τη τελική φάση των ομαδικών και ατομικών αγώνων.  Έτσι λοιπόν, όποιος ενήλικας θέλει να συνεχίζει να παίζει πιγκ -πογκ , έχει αυτή τη δυνατότητα, συμμετέχοντας  σε ατομικούς αγώνες ο ίδιος, αλλά εάν το επιθυμεί, μπορεί να δημιουργήσει με την παρέα του μια «ομάδα» και να συμμετέχει στα ομαδικά πρωταθλήματα. Η κάθε ομάδα για τη συγκρότηση της θέλει τουλάχιστον τρεις (3) αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό να υφίσταται αυτό το πρωτάθλημα, γιατί δίνει το κίνητρο σε όλους τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης όχι μόνο να προπονούνται-αθλούνται, αλλά και να αγωνίζονται μέχρι τα βαθειά τους γεράματα, (όσοι θέλουν), κάτω από το « άγχος» της νίκης. Φυσικά και δεν υπάρχει «άγχος», αφού πανελλαδικά είναι όλοι μια παρέα.
Στη  Φλώρινα η ομάδα των Ιωαννίνων για τη 1η αγωνιστική  της  νέας αγωνιστικής χρονιάς 2016-17 έδωσε 2 αγώνες, όπου στο 1ο αγώνα ηττήθηκε με 5-3 από τη Φλώρινα και στο 2ο αγώνα νίκησε τη Κοζάνη με 5-0. Προβλέπεται φέτος το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, αφού όλες σχεδόν οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 2 αγώνων:
1ος αγώνας :  Σάρισες Φλώρινας – Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων    =    5-3
1.- Σκλιάς Α.      -      Τόλιας Α     =   3-1
2.- Σουμπάσης Θ. – Σιχλιμίρης Β.  = 3-0
3.- Ευθυμίου Θ.    -  Καπετανίδης Θ. = 0-3
4.- Σουμπάσης Θ. – Τόλιας Α   = 3-1
5.- Σκλιας Α   -          Καπετανίδης Θ. = 2-3
6.- Ευθυμίου Θ.  -    Σιχλιμίρης Β.   = 3-0
7.- Σουμπάσης Θ. – Καπετανίδης Θ. = 1-3
8.- Ευθυμίου Θ.   -  Τόλιας Α.    =    3-2
2ος  αγώνας :  Απροπόνητοι Κοζάνης – Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων   =  0-5  
1.- Σιώπης Χ. -         Σιχλιμίρης Β.=  0-3
2.- Πανουκίδης Γ. – Καρατζένης Χ.  =  1-3
3.- Λαγαρός Χ.    -   Τόλιας Α.   =  0-3
4.- Πανουκίδης Γ. – Σιχλιμίρης  Β. = 0-3

5.- Σιώπης Χ.         -  Τόλιας Α.      = 1-3      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου