Τρίτη 19 Μαΐου 2015

3η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 2014-15 ΑΠΟ ΤΗΝ Φ.Ε.Α.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ  ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ- 3η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ  ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  2014-15 ΑΠΟ ΤΗΝ Φ.Ε.Α.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Το  Σάββατο 16/5 και Κυριακή 17/5 2015 στη Βάρη-Αττικής, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης διεξήχθη το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – Κύπελλο, (Η ΤΕΛΙΚΉ ΦΑΣΗ ), των ομαδικών και ατομικών αγωνισμάτων βετεράνων και ανεξάρτητων αθλητών-τριών,  με την συμμετοχή της ομάδας των βετεράνων-ανεξάρτητων Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων. Ως φιναλίστρια κυπελλούχος ομάδα της περιφέρειας Δυτ.Μακεδονίας-Ηπείρου συμμετείχε η ομάδα των Ιωαννίνων. Συνολικά στη τελική φάση του κυπέλλου ήταν
έξι (6) ομάδες, οι οποίες προήλθαν ύστερα από τους προκριματικούς αγώνες που δόθηκαν κατά περιφέρεια.  Αν αναλογισθούμε ότι πάνω από 100 ομάδες, (συνολικά στις 6 περιφέρειες), συμμετείχαν στη διαδικασία των προκριματικών αγώνων, γίνεται αντιληπτή η αξία αρχικά της συμμετοχής κάθε ομάδας στη τελική φάση και στη συνέχεια η κατάκτηση κάποιου μεταλλίου. Με την ομάδα των Ιωαννίνων αγωνίσθηκαν οι ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ Δημήτριος, ΚΑΡΑΤΖΕΝΗΣ Χρήστος,  ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ Θεολόγος και ΤΟΛΙΑΣ Ανδρέας και στο καθοριστικό αγώνα, (μικρό τελικό), εναντίον της ομάδας-εκπρόσωπο της Δυτ.Ελλάδος  ΦΑΕΘΩΝ  Πάτρας, με  εξαιρετική  απόδοση, επιβλήθηκαν  4-2 και κατέκτησαν την 3η θέση και  το χάλκινο μετάλλιο. Επίσης στην  ομάδα των Ιωαννίνων συμμετείχαν  και οι ΣΙΧΛΙΜΙΡΗΣ  Βασίλειος, ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ Κων/νος  που αγωνίσθηκαν  καθ’ όλη  τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, απλά δεν μετέβησαν στη συγκεκριμένη τελική φάση.
" Ο σπουδαίος βετεράνος ποδοσφαιριστής
 του Παναθηναϊκού Τότης Φυλακούρης
ως διαιτητής σε αγώνα πιγκ-πογκ,

 ενός αθλήματος που επίσης λατρεύει." 

Οι ανωτέρω αθλητές αγωνίσθηκαν και ατομικά, ο κάθε ένας στη δική του ηλικιακή κατηγορία. Ο Καλομοίρης Δημήτριος στην κατηγορία ανεξάρτητοι 18-39 ετών, ο Τόλιας Ανδρέας στη κατηγορία ανεξάρτητοι 40-49 ετών και ο Καπετανίδης Θεολόγος στη κατηγορία βετεράνων 50-59 ετών. Και οι τρεις δεν προχώρησαν από τον όμιλο τους  στη επομένη φάση των νοκ-άουτ και αποκλείσθηκαν. Ο Καρατζένης Χρήστος  στη κατηγορία ανεξάρτητοι 50-59 ετών  αρχικά πέρασε 2ος στον όμιλο του, στη συνέχεια  έδωσε ένα αγώνα νοκ-άουτ , ηττήθηκε  και αποκλείσθηκε από την επόμενη φάση. 
 " Εκτός από εξαιρετικός αθλητής του πιγκ-πογκ
 και πολύ καλός  τραγουδιστής 
ο αθλητής των ''κροκόδειλων'' Φλώρινας
 κ. Σκλιάς Αλέξανδρος."
Με την ίδρυση,  το 2006 του Α.Σ. Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων, εκτός από τους μικρούς αθλητές-τριες, στην αίθουσα του συλλόγου συγκεντρώνονται  κάποιες  ημέρες και ώρες  οι ενήλικοι ερασιτέχνες φίλοι του αθλήματος και παίζουν πιγκ-πογκ, έχοντας έτσι την ευκαιρία με  ψυχαγωγικό τρόπο, ταυτόχρονα να αποκτούν και να διατηρούν την φυσική τους κατάσταση. Η συνεχή κίνηση, σε συνδυασμό  με την ταχύτητα του παιγνιδιού, έχει ως αποτέλεσμα την  απόκτηση της ευκινησίας και της σωστής εκγύμνασης του κάθε αθλούμενου.
Μια μικρή  παρέα, (των 6 ατόμων),   από τους πολλούς λάτρεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη πόλη μας, αποφάσισε το φθινόπωρο 2011, να συγκροτήσει  μια ομάδα με  το όνομα Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων ,( δανείσθηκε το όνομα από τον Αθλ. Σύλλογο), και  συμμετέχει από τότε, (εδώ και 4 χρόνια), στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και κύπελλο των ομαδικών και ατομικών αγωνισμάτων βετεράνων και ανεξάρτητων αθλητών. Τα ανωτέρω πρωταθλήματα διεξάγονται, αρχικά κατά περιφέρειες και οι πρωταθλήτριες  ομάδες παίρνουν το εισιτήριο για τη τελική φάση. Της προσπάθειας  αυτής ηγείται  ο Πανελλήνιος ‘Ομιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α), με έδρα την Αθήνα , που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης όλων των αγώνων. Ομάδα, έχουν την δυνατότητα  να συγκροτήσουν και 3-4 άτομα ,χωρίς να έχουν την υποχρέωση ίδρυσης σωματείου, αρκεί να βγάλουν δελτίο στο Πανελλήνιο Όμιλο και στη συνέχεια,  να δηλώσουν συμμετοχή στους αγώνες, δίνοντας κάποιο όνομα στη ομάδα-παρέα.  Υπάρχει και η σχετική σελίδα ενημέρωσης  www.pofepa.gr . Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει για το άθλημα και στους ενήλικες, είναι ο αριθμός των ομάδων σε όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα ,  κύπελλο,  και φθάνει τις 124 ομάδες. Επίσης  αριθμός των αθλητών-τριών που συμμετείχαν  στους διάφορους αγώνες   φέτος, ξεπερνά τους  1200.  





   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου